Sveriges äldsta skogsägarförening

Föreningen

Nätraälven är en unik skogsägarförening

Nätraälven är en unik skogsägarförening eftersom vi är helt oberoende. Det innebär att vi alltid tar ställning för dig som medlem och hjälper dig att ta rätt beslut i skogliga frågor. Föreningen ger dig som skogsägare service med allt från rådgivning till hjälp med avverkning, röjning och plantering.

Vi fördelar årligen en stor del av vår vinst till medlemmarna. De senaste åren har vi ökat vår volym och nu omsätter vi över 230 000 kubikmeter och 130 milj kr/år. Vi blir också fler och fler medlemmar - i dag är vi drygt 1200. De flesta finns i Örnsköldsviks kommun men vi är även aktiva i Kramfors, Sollefteå, Nordmaling och Härnösand.

Föreningens idé och grundtanke

Vårt oberoende (inga egna industrier) leder till fokus på medlemmens bästa både vid virkeshandel och rådgivning. Vi har ingen egen industri utan är fria att sälja virket där vi har den bästa affären. Att ha flera köpande industrier ger kortare transporter vilket gynnar både miljö och ekonomi. Nätraälven vill ha en smidig organisation som strävar efter låga marginaler där vinstintresset finns hos skogsägaren.

 

Föreningen erbjuder de flesta tjänster som är kopplat till skogsägande och skötsel såsom: avverkning, gallring, röjning, plantering, markberedning, skogsbruksplaner, utbildning.

 

Medlemskapet är gratis.

 

Är du medlem hos oss finns det såklart ingen regel att du måste sälja ditt virke till oss men vi siktar på att alltid vara ditt bästa alternativ. Är någon annan köpare intresserad av ditt virke kan du diskutera budet med oss. Vi kan då råda dig till att skriva kontrakt med köparen eller så kanske vi har ett bättre alternativ.

 

Vi vill ge dig ett personligt bemötande och kunskapen i föreningen kan hjälpa dig att nå dina mål med din skogsfastighet.

 

Ladda ner tidning om föreningen här.

Bli medlem i Nätraälven Skog

Följ oss på sociala medier