Referenser

Om något utmärker Henrik Sedin är det förmågan och klokheten att ta vara på och utveckla sin talang. Det synsättet återspeglas också i synen på den egna skogsfastigheten norr om Örnsköldsvik.

- Idag går jag ut i skogen och plockar svamp och bär eller tittar på djur, säger Henrik. Men jag inser också att skogen måste vårdas med tanke på framtiden. Det får jag hjälp med av Nätraälven som gör ett bra jobb med den delen.

- Jag vill att skogen ska må bra den dag det är dags för min son Valter att ta över. En annan del av Henriks långsiktiga syn på skogsinnehavet innebär bland annat att han i samarbete med Nätraälven ska upprätta en skogsbruksplan för skogens skötsel de närmaste åren.

- Min ambition är att bli mer aktiv i framtiden. Jag vill lära mig mer om skogsvård, säger Henrik. Redan nu är Vancouver-proffset ute med röjsågen då och då, men det är mest för att hålla kroppen igång.

- Jag är ingen expert på skog, ler Henrik. För mig känns det därför rätt att vara medlem i en oberoende, lokal skogsägarförening som Nätraälven. Det gör att jag alltid kan lita på att de råd jag får är de bästa för mig och min skog. Den närmaste tiden skjuter dock Henrik tankarna om skogen på hemmaplan åt sidan.

Det dröjer innan Henrik kan fokusera fullt ut på sin skog. Då är det tryggt med Nätraälven som partner på hemmaplan.