Tryggt delägarskap

Allmänt

Om medlemskapet

Välkommen som medlem i Nätraälven Skog. Vi lovar att ta väl hand om dig och din skog. Alla våra anställda vet av egen erfarenhet vad ett skogsägande innebär och har lätt att förstå dina funderingar. Rådgivning och affärsverksamheten är givetvis prioriterade verksamheter. Men våra utbildningar, årsfester, resor och medlemsrabatter kryddar medlemskapet lite extra. Medlemskapet innebär ingen direkt kostnad för dig. Som medlem bygger du efterhand upp en medlemsinsats genom att en del av efterlikviden – som är en del av föreningens vinst – avsätts till denna.

Idé och grundtanke

Vårt oberoende (inga egna industrier) leder till fokus på medlemmens bästa både vid virkeshandel och rådgivning. Vi har ingen egen industri utan är fria att sälja virket där vi har den bästa affären. Att ha flera köpande industrier ger kortare transporter vilket gynnar både miljö och ekonomi. Nätraälven vill ha en smidig organisation som strävar efter låga marginaler där vinstintresset finns hos skogsägaren.

Föreningen erbjuder de flesta tjänster som är kopplat till skogsägande och skötsel såsom: avverkning, gallring, röjning, plantering, markberedning, skogsbruksplaner, utbildning.

Medlemskapet är gratis.

Är du medlem hos oss finns det såklart ingen regel att du måste sälja ditt virke till oss men vi siktar på att alltid vara ditt bästa alternativ. Är någon annan köpare intresserad av ditt virke kan du diskutera budet med oss. Vi kan då råda dig till att skriva kontrakt med köparen eller så kanske vi har ett bättre alternativ.

Vi vill ge dig ett personligt bemötande och kunskapen i föreningen kan hjälpa dig att nå dina mål med din skogsfastighet.

Medlemsförmåner

  • Rättvist och bra betalt
  • Tillgång till oberoende rådgivning
  • Ett tryggt delägarskap