Tuff sommar för skogen, framförallt vårens planteringar

Tuff sommar för skogen, framförallt vårens planteringar

Det senaste året har varit ett tufft år för skogen. Stora mängder snö i vinter kan ha knäckt en del ungskogar på sina håll (framförallt höjdlägen) men här gör vi bedömningen att skadorna inte är så stora. Stort snödjup gjorde även att älgarna "parkerat" i vissa ungskogar och kan ha skapat stora skador lokalt. Det som vi idag har störst fokus på är vårens planteringar som i många fall torkat och skapat döda plantor, dessa behöver omplanteras eller stödplanteras.

 

Vi på Nätraälven känner ett stort ansvar för att våra medlemmars planteringar ska bli korrekt utförda och att de ska vara livskraftiga och vitala. Vi har därför identifierat de områden som planterades i våras, innan planteringen stoppades på grund av torkan, och kommer att besöka var och en för att se hur de klarat sig. 

 

I de fall vi hittar planteringar som drabbats av torka kommer vi att kontakta medlemmarna så att ni i er tur kan ta kontakt med ert försäkringsbolag och gå vidare med ärendet och få en lyckad föryngring. Vår skogsvårdsansvarige Susanne Ek samordnar inventeringarna som genomförs under september och oktober månad. 

Nyheter

Årsstämma 29/1 på Valhalla i Drömme, Sidensjö
Den 29/1 kl 19.00 kallas medlemmar i Nätraälven till årsstämma på Valhalla i Drömme, Sidensjö....
Årsfest lördag 17:e november kl 18:00
Vår årliga årsfest kommer i år att hållas på Fjällräven Center. Där blir det middag med...
Trevlig höstmarknad i Bjästa 1/9
Nätraälven medverkade på höstmarknaden i Bjästa den 1 september. Marknaden var välbesökt och också...

Sidor

Bli medlem i Nätraälven Skog

Följ oss

Flickr Youtube